Pieter Meerseman

Sinds 2006 is Pieter (°1980) al actief als dirigent in de blaasmuziekwereld. Hij studeerde slagwerk en bastrombone aan het Conservatorium van Antwerpen, deed ervaring op in verschillende orkesten en toerde jarenlang mee met het vaste begeleidingsorkest van Helmut Lotti, The Golden Symphonic Orchestra, waarmee Pieter nog eind ’18 – begin ’19 te zien was tijdens de TV-show Soul Classics in Symphony.

Om zich te vervolmaken in het dirigeren volgde Pieter Harmonie- en fanfaredirectie aan het Conservatorium van Tilburg. Met zijn muziekverenigingen behaalde hij o.m. Provinciale en Nationale Vlamo-titels in Eerste en Tweede Afdeling in 2009 en 2011.

Door zijn ervaring met muziekverenigingen, kent hij als geen ander het belang van een goeie en degelijke jeugdwerking. Zo richtte hij het Beselaars Jeugdensemble en het Jakkedoe Kinderorkest (Proven) op. Dat laatste behaalde o.l.v. zijn vriendin Liesa Coulleit in 2017 een Eerste Prijs met onderscheiding in Derde Afdeling op de Vlamo-evaluatiewedstrijd.

Momenteel is Pieter dirigent in de Koninklijke Harmonie De Eendracht uit Wevelgem en de Koninklijke Harmonie De Lustige Vrienden uit Oeselgem, waar met de juiste groepsmentaliteit muzikaal het onderste uit de kan wordt gehaald. Zo wordt er gepoogd om concerten altijd te vertalen in een uniek project, boeiend voor muzikant én voor publiek.

Als er nog even tijd over is componeert en orkestreert hij muziek voor blaasorkest of blazersensemble. Pieter is werkzaam bij CO7 (Cultuuroverleg 7, regio Westhoek) als Publiekswerker.

Dirigenten doorheen
onze geschiedenis