Nieuwsberichten 2011

 

 

26/12/2011: Concert "C-Barré TV"

 


Wilde u op muzikale wijze bekomen van de feesten, dan kon u op tweede kerstdag genieten van het jaarlijkse concert van Jeugdorkest C-Barré. Er werd opnieuw gezorgd voor een gevarieerd programma, waarin verschillende bekende tv-tunes de revue passeerden. 
 
Filmpjes van dit optreden zijn te vinden op het gekende Youtube-kanaal.

 

19/11/2011: Ceciliafeest

 

Op zaterdag 19 november vierde KH de Eendracht Sint-Cecilia, patroonheilige van de muzikanten.

Tussen het traditionele opluisteren van de misviering, en het feestmaal in de Cortina, was er dit jaar een optreden van stand up comedian David Galle (winnaar Comedy Casino Cup 2009).

Foto's en enkele filmfragmenten nu beschikbaar!

  

06/10/2011: Geboorte!

Delfien (dwarsfluit) en Jef melden met trots de geboorte van hun dochter Charlotte (3,240 kg en 49 cm).

Proficiat!

 

28/08/2011: Concert te Nieuwpoort

 

Op zondag 28 augustus traden wij op de zeedijk te Nieuwpoort van 10u30 tot 12u30 (met een kleine pauze).

We zorgden er voor de nodige sfeer en ambiance, wat een meterslange polonaise-sliert tot gevolg had. De bewijzen vindt u op de fotopagina

Ook wie er niet bij kon zijn, kon ons vanuit zijn luie zetel toch eens zien opwebcam

Er staat nu ook een filmfragmentje van ons optreden online.

 

01/08/2011: Geboorte!

Voorzitter Ignace (saxofoon) en Nathalie (hoorn) melden met trots de geboorte van hun zoon Juul (3,950 kg en 52 cm).

Proficiat!

 

11/07/2010: Prettige vakantie!

Namens KH De Eendracht een deugddoende vakantie toegewenst. 

De repetities hervatten op dinsdag(!) 16 augustus. Vervolgens repeteren we op maandag 22 augustus, en op zaterdag 27 augustus (om18u), ter voorbereiding op ons concert te Nieuwpoort op zondag 28 augustus.

Meer nieuws over de activiteiten van na de vakantie volgt later.

 

03/07/2011: Fjiste van 't Gymnas

De familiesportdag als apotheose van het feestjaar "100 jaar turnen te Wevelgem" wordt omgedoopt tot "Fjiste van't Gymnas". Tijdens dit evenement is er een dagvullend programma voorzien dat speciaal gericht is op gezinnen. Alles gaat door op de sporttereinen in de Menenstraat.

Dit alles is een gezamenlijke organisatie van turnvereniging GO4GYM (de fusievereniging van de 2 Wevelgemse turnclubs Steeds Hoger en Hoger op), Café De Cameo, de muziekverenigingen "De Eendracht" en "Eigen Schoon", en met medewerking van diverse andere Wevelgemse verenigingen.


9u00: De dag begint met een jogging (ism joggingclub Wevelgem). Van 9u tot 11u kan je vrijblijvend instappen en uitstappen op een parcours van ongeveer 1km.

11u15: Met een zo groot mogelijk aantal mensen tegelijk deelnemen aan een oefening "Zweeds turnen"

11u30: Koninklijke Harmonie De Eendracht verwent u gedurende anderhalf uur met een zomerconcert in de tent

12u30: Iedereen kan aanschuiven voor een lekker hespespit met frietjes en groentekrans. Hiervoor dienen vooraf eetkaarten worden aangekocht aan 15€ voor volwassenen en 7€ voor kids -12j.

14u00: Workshops met allerlei sporten: Met een deelnamekaart à 5€ kan je genieten van 4 sessies van 40 minuten met workhops dans, trampoline, tumbling, rope skipping. Ook kunnen de volwassenen deelnemen aan Curvbowl (ism OKRA), spelletje Kubb (ism HDS United) en volksspelen. Voor de kleuters is er kleuterdans en turncircuit, en voor de allekleinsten is opvang voorzien. Dit alles vindt plaats in de Vlaschaard, De Schelp en op de terreinen ernaast.

15u00: Koninklijke Harmonie Eigen Schoon (mmv Fanfare Arbeid) verwent u met een namiddagconcert aan de Schelp

17u30: Na de inspanning is het weer tijd voor ontspanning. We nodigen je uit in de tent voor een kinderfuif en kinderplayback met speciale acts van onze kinderclown. De ouders kunnen ondertussen napraten tijdens een natje of een droogje. 

 

22/06/2011: Geboorte!

Jan (klarinet) en Laurence melden met trots de geboorte van hun zoon Leon (4,345 kg en 53,5 cm) 

Proficiat!

 

19/06/2011: Geboorte!

Hannes (hoorn) en Elice (dwarsfluit) melden met trots de geboorte van hun zoon Noah (4,060 kg en 54 cm) 

Proficiat!

 

29/05/2011: Crescendo Bissegem haalt top-3 op proviciaal muziekfestival

 

Aan het tweede provinciaal muziekfestival van West-Vlaanderen namen de voorbije weken 24 instrumentale ensembles deel. De volgende vijftien ervan werden genomineerd: Kortrijk Brass Band, Kon. Harmonie De Kunstvrienden St Eloois winkel, Passchendaele Pipes en Drums, Kon. Muziekvereniging De Leiezonen Desselgem, Kon. Harmonie Ypriana, Kon. Fanfare St Cecilia Vichte, Kon. Harmonieorkest Vooruit Harelbeke, Kon. Beversharmonieorkest Beveren-Leie, Kon. Harmonie Gildemuziek Roeselare, Jongelingskring Torhout, Kon. Stadsfanfaren Izegem, Concertharmonie Crescendo Bissegem, Kon. Harmonie Burgersgilde Lichtervelde, Jet Symphonic Band, Brass Band Leieland Gullegem.

De Weekbode, vrijdag 03/06/2011

De drie korpsen met de beste beoordeling gaan naar een volgende ronde, die volgend jaar plaats vindt. De buren van Concertharmonie Bissegem, onder leiding van Hannes Vanlancker die bij ons hoorn speelt, haalden die top-3. Proficiat!

Samen met de Koninklijke Stadsfanfaren Izegem en de Koninklijke Harmonie Vooruit Harelbeke gaan zij volgend jaar in competitie om dé muziekabassadeur van West-Vlaanderen te worden. 

 

29/05/2011: Benefietaperitiefconcert Fanfare Arbeid mmv KH Eigen Schoon

 

Op zondag 29 mei 2011 om 10u30 gaven de collega's van Fanfare "Arbeid", mmv Harmonie "Eigen Schoon", olv Norbert Vergalle en Brent Luyckx, een Benefietaperitiefconcert ten voordele van "Den Achtkanter", een vzw die ondersteuning biedt aan volwassenen met verstandelijke beperkingen en aan personen met een niet aangeboren hersenletsel zodat ze als volwaardige burgers door het leven kunnen gaan. Den Achtkanter creëert kansen op het gebied van wonen, werken, vrije tijd en relaties.

Kaarten kosten 7 euro (1 aperitief inbegrepen).

Filmpjes van dit concert zijn nu ook op ons Youtube-kanaal te vinden.

28/05/2011: Gele Haiku

 

De Gele Haiku is een initiatief van de Wevelgemse Culturele Raad. Iedere vereniging van Wevelgem wordt uitgenodigd om een gele deur te pimpen. Minimaal dient er één duidelijk leesbare Haiku op te staan. De afgewerkte deuren worden dan het hele jaar 2011 door tentoon gesteld op verschillende plaatsen in Wevelgem. Hier ziet u onze fleurige creatie, die door Isabel (fagot) in elkaar gestoken werd.

De diverse "inzendingen" van de andere verenigingen kan je bewonderen in deze fotogallerij

 

11/05/2011: Geboorte!

Nele (trombone) en Nicolas melden met trots de geboorte van hun dochter Adeline.

Proficiat!

 

 

05/05/2011: Vlamo Seniorendag

 

Op 5 mei vond de West-Vlaamse Vlamo-Seniorendag plaats in Heestert. Er werd een hele dag gerepeteerd olv Christian Delaere, en 's avonds was de uitvoering. Ook enkele "grijze panters" van De Eendracht waren aanwezig: Roger, Roger, Daniël, Norbert, Raymond. 

Er staat een foto-album on-line. Herkent u onze Benidorm Brasstards?

 

29/04/2011: Huwelijk!

Op vrijdag 29 april stapten Delfien (dwarsfluit) en Jef in het huwelijksbootje. Proficiat!

 

03/04/2011: Ontbijtpakketten-actie Jeugdorkest C-Barré

Op zondag 3 april 2011 boden de leden van Jeugdorkest C-Barré u de mogelijkheid om een ontbijtpakket aan huis besteld te krijgen. Iedereen die binnen een straal van 15 km van het centrum van Wevelgem woont, kon het pakket bestellen aan de democratische prijs van 5 euro.  De opbrengst van de actie gaat integraal naar het muziekweekend in de loop van september.


20/03/2011 Lenteconcert KH "Eigen Schoon"

 

 

Op zondag 20 maart om 17u gaven de collega's van Koninklijke Harmonie "Eigen Schoon" hun Lenteconcert, en dit onder leiding van Brent Luyckx, met medewerking van het Jeugdorkest C-Barré, onder leiding van Gretel Debakker.

KH "Eigen Schoon" viert dit jaar trouwens hun 100-jarig bestaan, er liep een fototentoonstelling over de historiek van de vereniging voor & na het concert. Er kan ook een kijkboek besteld worden.

 

28/02/2011: Herneming repetities & Algemene ledenvergadering

 

 

Na enkele weken welverdiende rust herbeginnen de repetities terug op maandag 28/02/2011. Na de repetitie is er aansluitend de jaarlijkse algemene ledenvergadering. 

 

06/02/2011: WINTERCONCERT

 

 

Op zondag 6 februari gaf Koninklijke Harmonie "De Eendracht" haar jaarlijks Winterconcert, terwijl het voorprogramma verzorgd werd door Jeugdorkest C-Barré.

Doorheen het programma van KH De Eendracht liep weer een rode draad. De titels maken dit op het eerste gezicht misschien niet onmiddellijk duidelijk, maar “de natuur” in al haar facetten is in de muziekwerken overal prominent aanwezig. Nu eens is die natuur zeer rustig en fraai en onderwerp van de mooiste plaatjes, maar soms pakt ze met verwoestende kracht uit, zoals in het voorbije jaar in Pakistan en Haïti spijtig genoeg mocht blijken.

Er staan intussen foto's en filmfragmenten van het Winterconcert on-line.

 

11/01/2011: Huwelijk!

Op dinsdag 11 januari stapten Nele (trombone) en Nicolas in het huwelijksbootje. Proficiat!

 

01/01/2011: Prettige feesten en beste wensen voor 2011!

 

l'D Miilad Said ous Sana Saida! Vasel Koleda, Tchestita nova godina! Prejeme Vam Vesele Vanoce a stastny Novy Rok! Fröhliche Weihnachten und ein glückliches Neues Jahr! Merry Christmas & Happy New Year! Hyvää Joulua or Hauskaa Joulua! Joyeux Noël et Bonne Année! Kala Christougenna Kieftihismenos O Kenourios Chronos! Mele Kalikimaka & Hauoli Makahiki Hou! Mo'adim Lesimkha. Shana Tova! Buon Natale e Felice Anno Nuovo! Shinnen omedeto, Kurisumasu Omedeto! Kung His Hsin Nien bing Chu Shen Tan! Wesolych Swiat i Szczesliwego Nowego Roku! Boas Festas e um feliz Ano Novo! Pozdrevlyayu s prazdnikom Rozhdestva i s Novim Godom! Feliz Navidad y Próspero Año Nuevo! God Jul och Gott Nytt År! Sinifesela Ukhisimusi Omuhle Nonyaka Omusha Onempumelelo!
Om maar te zeggen dat wij u langs deze weg graag prettige feestdagen en een gelukkig, muzikaal en "eendrachtig" 2011 toewensen.
 
 
 

   << 2012 << | << 2011 >> | >> 2010 >> | >> 2009 >> |  >> 2008 >> | >> 2007 >> | >> 2006 >>