Nieuwsberichten 2010

 

26/12/2010: Debuutconcert C-Barré

De drie Wevelgemse jeugdorkesten zijn onlangs gefusioneerd en vormen nu Jeugdorkest C-Barré. Op 26 december stond het Mini-jeugdorkest en Jeugdorkest C-Barré voor de eerste keer op de planken en brachten zij een gevarieerd programma.
 
Foto's nu beschikbaar!
Filmpjes nu beschikbaar!

 

 

16/12/2010: Geboortes!

Wouter (saxofoon) en Evelien (ex-dwarsfluit) melden met trots de geboorte van hun tweelingdochters Evita (2,965 kg en 48,50 cm) & Elena (2,740 kg en 48 cm).

Proficiat!


20/11/2010: Sint-Ceciliafeest

Op zaterdag 20 november vierden we Sint-Cecilia, de patroonheilige van de muzikanten. Speciaal was dat het Ceciliafeest dit jaar samen gevierd werd met KH Eigen Schoon en Jeugdorkest C-Barré.

We verzamelden rond 16u aan ons lokaal. Om 17u werd de misviering muzikaal opgeluisterd door de verenigde harmonieën. Daarna was er casino-animatie voorzien. 's Avonds was er feestmaal en werd er gevierd tot de vroege uurtjes.

Foto's beschikbaar (nu ook inclusief krantenartikels)

 

09/11/2010: Kook-en-proefsessie ter voorbereiding op het St-Ceciliafeest

KH De Eendracht viert dit jaar St-Cecilia samen met KH Eigen Schoon en Jeugdorkest C-Barré. We zijn van plan om er een tof feest van te maken en daarom beslisten de besturen van de Wevelgemse muziekkorpsen om de feestactiviteiten reeds op 9 november te starten. Ter voorbereiding op het Ceciliafeest worden tijdens een kook-en-proefsessie enkele hapjes aangeleerd door een echte chefkok. De deelnemers zullen dan hun nieuw verworven kookkunsten mogen demonstreren tijdens de receptie van het Ceciliafeest.

Foto's van de kook-en proefsessie nu beschikbaar!

 

09/10/2010: 3 Wevelgemse jeugdorkesten fusioneren!

Jeugdharmonie "De Eendracht", Jeugdharmonie "Eigen Schoon" en Jeugdorkest "De Notekrakers" fuseren. Vanaf 9 oktober wordt er gezamenlijk gerepeteerd met het ééngemaakte Jeugdorkest "C-Barré". Voor meer informatie, klik hier.

Er staan nu ook foto's online van de eerste repetitie.

 


24-26/09/2010: Weekend naar Westouter

Jeugdharmonie "De Eendracht" ging van vrijdagavond 24 september tot zondagnamiddag 26 september op Weekend naar Westouter. Er staat een selectie foto's on-line!

Dit was officieel de laatste activiteit van Jeugdharmonie De Eendracht. Vanaf 9 oktober beginnen de repetities van het gefuseerde Jeugdorkest C-Barré.

Tot C-Barré!

 


19/09/2010: Optocht "Beveren Buust"

Op zondag 19 september nam KH De Eendracht deel aan een optocht in het kader van "Beveren Buust". Roeselare organiseert elke drie jaar "De Groote Stooringe". Om ook deelgemeentes te laten proeven van een cultureel evenement doen Wijkstooringen hun intrede. Beveren Buust beet de spits af op 19 september.

Foto's nu beschikbaar. Nu ook fimpje beschikbaar!

 

07/08/2010: Nu ook Youtube!

Vanaf vandaag zal uw favoriete harmonie ook op Youtube te volgen zijn. Je kan er alvast de filmpjes van het voorbije Winterconcert bewonderen. Het ligt in onze bedoeling dit in de toekomst verder uit te bouwen en aan te blijven vullen met diverse filmfragmenten. 

Breng dus ons Youtube-kanaal geregeld eens een bezoekje... Maar laat dit u zeker niet tegenhouden om ons ook "live" te komen beluisteren.

  

15/07/2010: Prettige vakantie!

Namens De Eendracht een deugddoende vakantie toegewenst. 

De repetities hervatten op maandag 16 augustus. De repetities van de jeugdharmonie beginnen op zaterdag 4 september.

   


3&4/07/2010: ZOMERFEEST!

Op zondag 4 juli, onder een stralende hemel, hield onze harmonie haar jaarlijks Zomerfeest. De Wevelgemse jeugdharmonieën gaven een aperitiefconcert. 's Middags was er ovenverse beenham, en na de middag verzorgden de collega's van de Koninklijke Volksharmonie Sint-Jozef uit Menen een koffieconcert.

De foto's van het Zomerfeest, en de daaraan voorafgaande Repetitiedag van de jeugd staan nu online!

 

22/06/2010: Wevelgem goes Classic!

De Koninklijke Harmonieën "De Eendracht" en "Eigen Schoon" gaven op zondag 20 juni een gezamenlijk concert tgv de Wevelgem Cycling Classic (de vroegere Gent-Wevelgem voor Wielertoeristen) in de Porseleinhallen te Wevelgem.

Voor foto's van dit evenement: klik hier

  


Dilemma: "Lichte cavalerie of Disney Fantasy?"

We hebben recent zowel "Lichte Cavalerie" als "Disney Fantasy" gespeeld, maar onder welke van de twee valt dit Symphony Hour fimpje uit 1942 te catalogeren..

 

01/05/2010: Kioskconcert tgv Wevelgemse Bloemenmarkt

Op zaterdag 1 mei speelden wij een aperitiefconcert op het Sint-Pauluscollege, ter gelegenheid van de de Wevelgemse Bloemenmarkt, en in het kader van de Week van de Amateurkunsten.

Sfeerbeelden van dit kioskconcert staan nu on-line.

 

04/04/2010: Ontbijtpakketten-actie Jeugdharmonie

Op Paaszondag 4 april 2010 boden de leden van de jeugdharmonie u opnieuw de mogelijkheid om, net zoals vorige jaren, een ontbijtpakket aan huis besteld te krijgen. Iedereen die binnen een straal van 15 km van het centrum van Wevelgem woont, kon het pakket bestellen aan de democratische prijs van 5 euro.
 De opbrengst van de actie gaat integraal naar ons repetitieweekend in de loop van september. We wensen hierbij de inschrijvers te bedanken voor hun steun aan de Jeugdharmonie.
 

03/03/2010: Fragments

Op woensdag 3 maart 2010 ging Hannes Vanlancker's werk "Fragments" voor harmonieorkest in première in de Blauwe Zaal van deSingel. Het stuk werd gebracht door het Harmonieorkest Conservatorium Antwerpen olv. Pieter Nieva. Een delegatie supporters van De Eendracht was erbij.

"Fragments is de synthese geworden van mijn 5-jarige studie aan het Conservatorium van Antwerpen. Het werk is qua concept en muzikale uitwerking heel autobiografisch opgevat. Elke belangrijke persoon uit de voorbije 5 jaar heeft zijn eigen thema en tonenreeks gekregen. Uit deze thema’s is het hele werk ontstaan. Ik ben een componist die graag verschillende emoties weergeeft en ik heb dit tot het uiterste van mijn kunnen gedreven met dit werk.

De titel verwijst naar de figuurlijke en letterlijke betekenis van het woord. Het werk beschrijft enkele fragmenten uit mijn leven. Momenten die mijn leven veranderd hebben. Op muzikaal vlak volgen de thema’s elkaar heel snel op. In de eerste versie was het werk doorgecomponeerd, maar in de definitieve versie heb ik de tempi van de thema’s samengebracht in 2 delen. Dit om de muzikale boog sterker te maken. Door dit toe te passen zijn de thema’s eerder verknipt in fragmenten.

Deel 1 heeft een vrij mysterieus karakter en dat zet zich ook door in de orkestratie. De thema’s lopen quasi naadloos in elkaar over.
 
Deel 2 heeft een eerder ritmisch karakter en is thematisch duidelijker afgebakend. Dit deel bouwt ook op naar een enorme climax die zich manifesteert in de coda."

 

 

17/02/2010: Geboorte!

Cedric (hoorn) en Sofie melden met trots de geboorte van hun zoon Ferre, een gezonde jongen van 3 kg en 46 cm.

Proficiat!


15/02/2010: Kleine rechtzetting

Duizendmaal sorry! Onze welgemeende excuses! Tijdens de presentatie van de stukken op het Winterconcert werd gezegd dat geen van de stukken ooit al eerder gespeeld is geweest geweest door De Eendracht. Wel... dit blijkt niet helemaal te kloppen. Op onderstaande affiche blijkt duidelijk dat onze harmonie "Rienzi" vroeger al eens uitgevoerd heeft. Namelijk zo'n 106 jaar geleden, op zondag 21 februari 1904, om 4 ure en half 's avonds, tijdens een "Groot Muzikaal Avondfeest". Iets dat vergelijkbaar moet geweest zijn met ons huidig Winterconcert. Toeval of niet, de ouverture "Rienzi" was toen het openingsnummer van het tweede deel, net zoals dit jaar het geval was. Toch zijn er ook enige verschillen merkbaar: De Eendracht was toen nog maar een gewone harmonie (ze werd pas "koninklijk" een jaar later, in 1905), en de naam was toen ook nog "L'Union" (de vernederlandsing van de naam gebeurde na de eerste Wereldoorlog).

 
 

13&14/02/2010:  WINTERCONCERT

Zaterdag 13 (om 19u30) en zondag 14 februari (om 18u) mochten Koninklijke Harmonie De Eendracht én de Jeugdharmonie u verwelkomen op ons jaarlijks Winterconcert in Cultuurcentrum Guldenberg. Foto's en filmpjes staan nu on-line!
Dit jaar was er niet voor een specifiek thema gekozen dat als een rode draad door het hele concert loopt, maar daarom kreeg u geen minder mooie muziek te horen. Uit een blik op het programma blijkt dat er voor elk wat wils is. En toch,.. om een welbepaalde reden is Richard Wagner prominent aanwezig. Het is namelijk de favoriete componist van Norbert Dumonceau, die reeds 65 jaar onafgebroken trompettist is in onze vereniging.
 
Ook stellen wij dit jaar iemand speciaal in de kijker. In het "Clarinet Concerto" van Philip Sparke gaan we een beetje de jazzy toer op. Solist van dienst is Yves Dumonceau, zoon van.

 

 

02/01/2010: Nieuwjaarsdineetje/Foto-avond van de jeugd

Zaterdag 2 januari, na de repetitie, was er in de cafetaria van de porseleinhallen een nieuwjaarsdineetje/foto-avond voor onze jeugdmuzikanten. Er was drank en versnaperingen, maar ook lekkere pitta, broodjes, en ambachtelijke bereide looksaus op Kurt's wijze. Ook ouders van muzikanten waren welkom. Er werden foto's getoond van voorbije activiteiten (vooral dan van "Het Weekend").
 
Ter info, de nieuwjaarsdrink van de "grote" volgt op maandag 18 januari. 
 

 

01/01/2010: Prettige feesten en beste wensen voor 2010!

Bedankt voor uw interesse in onze vereniging, en wij  hopen u in 2010 opnieuw te mogen verwelkomen. Ons eerstkomende optreden is ons dubbel Winterconcert op zaterdag 13 en zondag 14 februari 2010. Hopelijk tot dan!
 
Muzikale wensen voor het nieuwe jaar!

 

  << 2012 << | << 2011 << | << 2010 >> | >> 2009 >>>> 2008 >> | >> 2007 >> | >> 2006 >>