Nieuwsberichten 2009

 

20/12/2009: "3=1"

Gezamenlijk concert door de drie Wevelgemse jeugdorkesten
Op zondag 20 december concerteerden de 3 Wevelgemse jeugdorkesten samen: Jeugdharmonie De Eendracht, Jeugdharmonie Eigen Schoon, Jeugdorkest de Notenkrakers, onder leiding van Gretel Debakker en Martin Van Walleghem. 
De foto's staan nu on-line! Er zijn tevens enkele filmfragmenten beschikbaar.
 
 

21/11/2009: Sint-Ceciliafeest

Op zaterdag 21 november vierden wij ons jaarlijkse Ceciliafeest. Sint Cecilia is de patroonheilige van de muzikanten. Vele orkesten en muziekverenigingen vieren dit rond eind november, zo ook De Eendracht. Na de mis was er een "natje en een drooge" voorzien in zaal Leyedaele, evenals een leuke ren-je-rot-kwis in zaal Leyedaele. Daarna was er feestmaal in restaurant Cortina.

Foto's nu beschikbaar: klik hier


24/10/2009: Open Repetitie

Een groep enthousiaste muzikantjes van onze Jeugdharmonie bezocht in de week van 12-18 oktober verscheidene klassen van de Wevelgemse muziekschool. Na een korte voorstelling van wat de jeugdharmonie juist is, werd een klein klasconcertje gegeven, en werd aan de leerlingen ook een boekje uitgedeeld.  Met deze "promotoer" wilden we reclame maken voor onze Open Repetitie van zaterdag 24 oktober.

Op zaterdag 24 oktober nodigde Jeugdharmonie De Eendracht namelijk alle jonge muzikanten van Wevelgem uit op onze "Open Repetitie". Zo kunnen beginnende muzikantjes eens kennis maken met wat oudere muzikanten, eens meemaken hoe een repetitie verloopt. Ook degene die nog maar pas met notenleer zijn begonnen, en nog niet zeker weten welk instrument ze zullen kiezen, waren van harte welkom. Er was namelijk de mogelijkheid om verschillende blaas-en slagwerkinstrumenten uit te proberen.


16/10/2009: Jazz & Paëlla

Leuke jazzy melodietjes gecomponeerd en gebracht door Freddy Desmedt en groep. Freddy is vaste begeleider bij Willem Vermandere, en een gewaardeerd lid van onze harmonie. De Eendracht zorgde voor heerlijke vers bereide paëlla, Freddy zorgde voor de sfeer. Voor foto's van deze avond: klik hier. Nu eveneens enkele filmfragmentjes beschikbaar: klik hier

 

 

 

07/10/2009: Geboorte!

Hannes (hoorn) en Elice (dwarsfluit) melden met trots de geboorte van hun zoon Thibo. Een flinke jongen van 3,950 kg en 54 cm.

Proficiat!

 


18-20/09/2009: Jeugdharmonie op Concertreis in Zeeland

Van vrijdagavond 18 september tot en met zondag 20 september trok de Jeugdharmonie erop uit richting Zeeland. Klik hier om een selectie van foto's van onze concertreis te zien. Er zijn tevens enkele filmfragmentjes beschikbaar.

 


06/09/2009: Derby te Wevelgem

Op zondag 6 september 2009 werden wij verwacht in het voetbalstadion van Wevelgem, waar een "memorabele derby" op het programma stond: SV Wevelgem City tegen FC Gullegem. KH De Eendracht verzorgde een wandeloptreden op het veld voor de match en tijdens de rust.

We kwamen zelfs paginagroot in Sportvoetbalmagazine! Voor meer foto's: klik hier

Voor de geïnteresseerden: Wevelgem won met 1-0.

 


05/09/2009: Grillfestijn te Menen

Op zaterdag 5 september 2009 traden wij op ter gelegenheid van het “Grillfestijn” van de Koninklijke Volksharmonie Sint-Jozef Menen in het VTI-Sint-Lucas te Menen.

 


16/08/2009: Zomers optreden aan zee

Op zondag 16 augustus 2009 gaf KH De Eendracht van 11u tot 12u een aperitiefconcert op de zeedijk in Oostduinkerke-Bad. 's Namiddags speelden we nog een wandelconcert.

Voor meer foto's: klik hier

 


04&05/07/2009: ZOMERFEEST!

Op zondag 5 juli vierde onze harmonie haar traditionele Zomerfeest. 's Voormiddags was er een familie-fiets-fotozoektocht. 's Middags aperitiefconcert van de Koninklijke Harmonie "De Eendracht", en lekkere ovenverse beenham. 's Namiddags speelde de Jeugdharmonie en was er koffie met taart. Voor foto's van dit alweer geslaagd zomerfeest: klik hier.

 

 


24/05/2009: Opluistering 50-jarig huwelijksjubileum

We speelden tijdens de viering van de 50e huwelijksverjaardag van onze klarinettist Roger en zijn vrouw Christiane in de St-Hilariuskerk. Proficiat!

Roger's poëtische uitnodiging konden wij niet weigeren:
"Als nu eens, ieder muzikant
met zijn instrument in de hand.
Op zondag om 11uur  24 mei
in de Sint Hilariuskerk, hier dichtbij.
Te samen, enkele mooie deuntjes kom spelen
zullen wij, als Gouden echtparen, ons niet vervelen."

 

 

17/05/2009: Concertreis naar Châlons-en-Champagne

Op zondag 17 mei 2009 trok de hele harmonie de bus op naar Châlons-en-Champagne waar we speelden voor een volle kathedraal Notre-Dame-en-Vaux (ipv Place Foch wegens kans op neerslag). 

Foto's nu beschikbaar: klik hier. Videofragment nu beschikbaar: klik hier.

La seizième édition du Festival des Musiques du Dimanche organisé par l'Association Musiques sur la ville avec le soutien de la ville de Châlons-en-Champagne, le Conseil Général de la Marne, la Région Champagne-Ardenne propose 5 concerts d'orchestres d'harmonie, les dimanches 3, 10, 17, 24 & 31 mai 2009 place Foch. Ainsi, des formations de qualité, régionales comme provenant de régions, mais aussi de pays limitrophes se produiront devant un public nombreux (400 à 800 spectateurs minimum habituellement selon la météo).

Présentation des Harmonies

    *  03 mai:  Société Philharmonique de Champagne d'Epernay
    * 10 mai: Big Band du Conservatoire de Châlons-en-Champagne
                     et Brass Band de Wittenberge (Allemagne)
    * 17 mai: Harmonie Royale de Eendracht (Belgique)
    * 24 mai: Harmonie de Reims
    * 31 mai: Harmonie de Châlons-en-Champagne
                    et Harmonie des XIII de Fromentières

Harmonie Royale de Eendracht

 

28/04/2009: Geboorte!

Jan (klarinet) en Laurence melden met trots de geboorte van hun dochter Nina (3,935 kg en 51,5 cm).

Proficiat!

 

05/04/2009: Ontbijtpakketten-actie Jeugdharmonie

Op zondagmorgen 5 april 2009 boden de leden van de jeugdharmonie u opnieuw de mogelijkheid om, net zoals vorige jaren, een ontbijtpakket aan huis besteld te krijgen. Iedereen die binnen een straal van 15 km van het centrum van Wevelgem woont, kon het pakket bestellen aan de democratische prijs van 5 euro.
De opbrengst van de actie gaat integraal naar onze concertreist naar Zeeland in de loop van september. Met die opbrengst kunnen we deze reis voor de muzikanten een heel stuk goedkoper maken. We wensen hierbij de inschrijvers te bedanken voor hun steun aan de Jeugdharmonie.

 


31/01 & 01/02/2009: WINTERCONCERT

Jubileumconcert klinkt wat “oubollig”, Galaconcert dan weer wat protserig … Toch zouden deze twee benamingen perfect omschrijven wat De Eendracht op 31 januari en 1 februari 2009 voor u in petto had. 25 jaar is niet niks, een kwarteeuw lijkt zelfs nóg langer, en toch zien wij hem nog zó voor ons op zijn eerste repetitie bij De Eendracht, het witte dirigeerstokje in de linkerhand. “Chef” Michiel heeft het de muzikanten weer niet makkelijk gemaakt dit keer, een blik op het programma zal dit wel duidelijk maken, maar uiteraard wou de jubilaris uitpakken met een aantrekkelijke affiche. Solist van dienst is tubaïst Pieter Vandenberghe, die de pannen van het dak speelt in “Harlequin”.

 

 


01/01/2009: Prettige feesten en beste wensen voor 2009!

Namens KH De Eendracht Wevelgem wensen we u een gelukkig nieuwjaar. Wij, en hopelijk u ook, kunnen terugblikken op een geslaagd jaar. Langs deze weg wensen wij ook u te danken voor het aangename publiek dat u was het voorbije jaar.

Dit is eveneens het ideale moment om even vooruit te blikken op het nieuwe jaar, en op onze voornemens om onze service nog verder uit te breiden. Een voorbeeld hiervan is dat De Eendracht voortaan ook op Facebook terug te vinden is, waardoor we u nog beter op de hoogte kunnen houden van onze activiteiten.

 

 

 

<< 2012 << | << 2011 << | << 2010 << | << 2009 >>>> 2008 >> | >> 2007 >> | >> 2006 >>