Nieuwsberichten 2008

22/11/2008: Sint-Ceciliafeest

Op zaterdag 22 november 2008 vierden we ons jaarlijkse Ceciliafeest.

Na de traditionele mis voor de leden en overleden leden en ereleden, die door onze harmonie opgeluisterd werd, trokken we gezamelijk met de bus richting.. het Wevelgemse vliegveld, meer bepaald naar het luchtvaartmuseum, waar we een privé-rondleiding kregen. Het museum is gevestigd in de vroegere hospitaalbunker van de Duitse Luftwaffe. De tentoonstelling omvatte een algemene luchtvaartgeschiedenis, de geschiedenis van de Wevelgemse luchthaven (of moeten we zeggen "Kortrijk Airport"), maar ook uitleg over luchtzakken, schietstoelen, zwarte dozen,..

Na dit leerrijke bezoek, en een verfrissende aperitief, zakten we af richting zaal Leyedaele voor het feest en het feestmaal. Foto's.

11/10/2008: 50-jarig Huwelijksjubileum

Ook de dag erna was het weer "emo" troef. We speelden namelijk ter gelegenheid van het 50-jarig huwelijksjubileum van Willy, oudmuzikant én symphathisant. En ook dit was een verrassingsoptreden. Fijne vaststelling: 43 muzikanten present.

10/10/2008: Huwelijk!

Op vrijdag 10 oktober stapten Lieve (dwarsfluit/tuba) en Nick in het huwelijksbootje. Proficiat!

Een tiental van onze muzikanten verraste de kersverse trouwers bij het verlaten van het gemeentehuis met een kort optredentje.

12-14/09/2008: Jeugdharmonie gaat op Weekend!

De Jeugdharmonie trok op weekend naar Brugge. Net zoals in 2006 was er de zaterdag een "familiedag" voorzien, waar ook de muzikanten van de grote harmonie op uitgenodigd waren.

05/09/2008: Huwelijk!

Op vrijdag 5 september stapten Elice (fluit) en Hannes (hoorn) in het huwelijksbootje. Proficiat!

31/08/2008: Optreden te Nieuwpoort

Op zondag 31 augustus 2008 gaf KH De Eendracht een aperitiefconcertje op de zeedijk  te Nieuwpoort, gevolgd door een reuzegezellige picknick in een groene omgeving nabij de havengeul. Foto's.

05&06/07/2008: ZOMERFEEST!

Zaterdag 5 juli was er de traditionele repetitiedag voor de jeugdharmonie (met repetities, spaghetti, activiteiten). Zondag 6 juli vierde onze harmonie haar traditionele Zomerfeest.

01/07/2008: Geboorte!

Voorzitter Ignace (saxofoon) en Nathalie (hoorn) melden met trots de geboorte van hun zoon Arthur.

Proficiat!

31/05/2008: Gezamenlijk concert Wevelgemse jeugdorkesten.

Op zaterdag 31 mei speelden de 3 Wevelgemse jeugdorkesten een gezamenlijk concert ter gelegenheid van het 50-jarig bestaan van Basisschool De Startbaan. De dirigenten Gretel Debakker, Frederik Neirynck en Martin Vanwalleghem wisselden elkaar af.

02/05/2008: Huwelijk!

Op vrijdag 2 mei stapten Jan (klarinet) en Laurence in het huwelijksbootje. Proficiat!

De grote en de jeugdharmonie speelden samen tijdens de trouwmis.

13/04/2008: Ontbijtpakketten-actie Jeugdharmonie

Op zondagmorgen 13 april 2008 boden de leden van de jeugdharmonie u opnieuw de mogelijkheid om, net zoals vorige jaren, een ontbijtpakket aan huis besteld te krijgen. Iedereen die binnen een straal van 15 km van het centrum van Wevelgem woont, kon het pakket bestellen aan de democratische prijs van 5 euro.
De opbrengst van de actie gaat integraal naar onze Weekend te Bruggein de loop van september. We wensen hierbij de inschrijvers te bedanken voor hun steun aan de Jeugdharmonie.

06/04/2008: Ronde van Vlaanderen

Op zondag 6 april deden we met de Jeugdharmonie een uitstap naar Bellegem, het dorp van de Ronde, om daar ter ere van de Ronde van Vlaanderen, met een vijftiental korpsen gezamenlijk een speciaal voor de gelegenheid gecomponeerd stuk te spelen.

Ruim 500 muzikanten speelden de "Hymne aan de Ronde", gecomponeerd door Jean-Luc Bertel, en gedirigeerd door de Bellegemse dirigent Herbert Matton. Muziekverenigingen uit Aalbeke, Bellegem, Bissegem, Geluwe, Heestert, Ingooigem, Kortemark, Lauwe-Rekkem, Marke, Moorslede, Rollegem-Kapelle, Wervik, Wevelgem, Zwevegem waren aanwezig.

De foto's en een filmpje staan nu on-line.

09&10/02/2008: WINTERCONCERT   "EL GOLPE FATAL"

De Eendracht gaat vandaag de Spaanse toer op. Al bij de eerste klanken van het zeer bekende openingsstukje Espana Cani word je ondergedompeld in die typische Spaanse sfeer die onwillekeurig beelden oproept van zomerse zon en dorre landschappen, maar ook van het zuiderse temperament dat ondermeer in de flamenco zo uitbundig opborrelt. Maar we kunnen, als we aan Spanje denken ook niet om de arena's heen, waar de soms wel erg wrede stierengevechten menig Spanjaard uitzinnig maken.. en laat dit nu juist het thema zijn van "El Golpe Fatal".

01/01/2008: Prettige feesten en beste wensen voor 2008!

Na de repetitie van maandag 7 januari zijn er de jaarlijkse nieuwjaarswensen en bijhorende nieuwjaarsdrink, om samen het glas te heffen op het nieuwe jaar.

We vieren niet alleen een nieuw jaar, maar ook een nieuwe website. Onze website zit in een nieuw jasje. Zoals u kan zien, werden de vroegere aparte sites van de jeugdharmonie en de grote harmonie samengebracht op één gezamenlijke site, namelijk http://www.harmoniedeeendracht.be . Via deze ééngemaakte portaalsite hopen wij u beter, frequenter en efficiënter te kunnen informeren over onze vereniging. De vroegere site http://www.freewebs.com/de_eendracht zal niet meer upgedate worden, en voortaan naar deze site verwijzen.

<< 2012 << | << 2011 <<  | << 2010 << | << 2009 <<<< 2008 >> | >> 2007 >> | >> 2006 >>