Nieuwsberichten 2006

18/11/2006: Sint-Ceciliafeest

Op zaterdag 18 november vierden we Sint-Cecilia, de patroonheilige van de muzikanten. Na de verwelkoming in ons lokaal, speelden we tijdens de mis in de Sint-Hilariuskerk. De mis werd gezamenlijk opgeluisterd door de Jeugdharmonie en de Koninklijke Harmonie "De Eendracht", onder de respectieve leiding van Gretel Debakker en Michiel Lietaert.

Jong en oud trokken dan samen naar JC Ten Goudberge. De jeugd verwelkomde alle muzikanten, symphatisanten, bestuursleden en dirigenten, en zorgden voor enkele drankjes en hapjes, spel, tombola, muziek.. etc. Om 20u was er dan het feest zelf in zaal "Leyedaele". Tijdens de avond werden de leukste momenten van het voorbije jaar geprojecteerd op groot scherm.

16/09/2006: Familiedag Westouter

Mede door het succes van de familiedag vorig jaar (het dagje Brussel), en om meer interactie tussen de Harmonie en de Jeugdharmonie te bekomen, werd deze gezamenlijke actviteit georganiseerd. Deze gaat door te Westouter, gezien de Jeugdharmonie daar op weekend is, en alle accomodaties ter beschikking heeft. Zoals de naam ook doet vermoeden staat deze activiteit open voor muzikanten, partners, en kinderen. Naast de namiddagactiviteit wordt er ook kort gerepeteerd, het programma van de Ceciliamis zal namelijk aangeleerd worden door Gretel en Michiel.

De foto's staan nu online.

15-17/09/2006: Jeugdharmonie op Weekend naar Westouter

Ieder jaar gaan we met de jeugdharmonie op weekend. Het ene jaar is dit een binnenlands weekend (zoals eerder al in Westouter), en het andere jaar is dit een buitenlandse reis (Bacharach, Lyon). Aangezien we vorig jaar in Lyon zaten wordt het dit jaar opnieuw Westouter.

De Koninklijke Harmonie (maw de "grote") en de Jeugdharmonie organiseren op zaterdag een familiedag. Ouders, familie, muzikanten worden uitgenodigd deel te nemen.

De foto's van het weekend staan nu online.

01-02/07/2006: ZOMERFEEST!

Op zondag 2 juli houden wij in Gemeenschapsschool "De Startbaan" ons traditionele Zomerfeest, waar wij enkele lichtere werken zullen uitvoeren. De barbecue zal zijn zoals verleden jaar: zelfde traiteur, zelfde formule, zelfde prijs, zelfde lekker eten.

Er staan nu foto's online!

01/05/2006: Namiddagconcert tijdens Wevelgemse Bloemenmarkt

Op maandag 1 mei gaf de Koninklijke Harmonie "De Eendracht" een namiddagconcert in zaal Leyedaele. Dit concert kadert in de Week van de Amateurkunsten, en vindt plaats tijdens de traditionale Wevelgemse Bloemenmarkt. Bij deze gelegenheid is Leyedaele de hele dag dé plek waar de bezoekers van de bloemenmarkt terecht kunnen voor een aperitiefje, een koffietje, een pannenkoekje,.. De publieke opkomst was voortreffelijk, het zaaltje zat vol, meer kunnen we niet wensen.

De foto's staan nu online.

02/04/2006: Ontbijtpakketten-actie Jeugdharmonie

Op zondagmorgen 2 april 2006 boden de leden van de jeugdharmonie u opnieuw de mogelijkheid om, net zoals vorige jaren, een ontbijtpakket aan huis besteld te krijgen. Iedereen die binnen een straal van 15 km van het centrum van Wevelgem woont, kon het pakket bestellen aan de democratische prijs van 5 euro.

Om de werkingskosten en occasionele activiteiten van onze Jeugdharmonie te bekostigen heeft onze vzw financiële middelen nodig. Om aan deze middelen te geraken, richten wij per jaar een aantal acties in, waaronder de verkoop van ontbijtpakketten. De opbrengst van de actie dit jaar gaat integraal naar onze repetitieweekend te Westouter. We wensen hierbij de inschrijvers te bedanken voor hun steun aan de Jeugdharmonie.

12/02/2006: WINTERCONCERT

Vorig jaar stond het concert in het teken van de dans. Bij een blik op het programma dit jaar zal u de rode draad opmerken die dit jaar doorheen het Winterconcert loopt: Carnaval!

Verwacht van ons geen heupwiegende Rio-toestanden of "Voil Jeanetten" zoals in Aalst, maar wel muziek.. van de bovenste plank. Luister maar eens naar de adembenemende versie van "Carnaval de Venise" met een schitterende Frederik De Smet als solist op trompet. Foto's