VACATURE DIRIGENT

DE KONINKLIJKE HARMONIE DE EENDRACHT VZW WEVELGEM ZOEKT EEN DIRIGENT (M/V).

De vereniging werd opgericht in 1873, en kent een rijke geschiedenis.

Op vandaag telt de harmonie ca. 50 actieve muzikanten.

We hebben een gevarieerd repertoire, met zowel populaire, moderne als klassieke werken.

We spelen voornamelijk zittende concerten (uitzonderlijk stapconcerten)

FUNCTIEOMSCHRIJVING:

· U dirigeert De Eendracht wekelijks op maandag van 20u00 tot 21u30

· U dirigeert De Eendracht op concerten ( een drietal per jaar+ Sint Cecilia in de kerk) . Ons winterconcert is eerder serieus en ons zomerprogramma is losser.

· U haalt op muzikaal vlak het beste naar boven bij onze muzikanten door een planmatige en realistische aanpak van de repetities

· U kiest in samenspraak met de werkgroep ‘repertorium’ de muziekstukken en levert de nodige input voor de muzikale organisatie van de concerten

· U neemt op uitnodiging deel aan het bestuur en deelt uw professionele visie mee omtrent de toekomst van de harmonie, hafabra-materies,… .

PROFIELBESCHRIJVING:

· U geniet/genoot een masteropleiding hafabra- of orkestdirectie of een opleiding directie in het DKO of gelijkwaardig door een aantoonbare ervaring

· U bent voorstander van een open en eerlijke communicatie met het bestuur en brengt dit ook in de praktijk

· U vindt naast het muzikale ook het socio-culturele aspect van een harmonie erg belangrijk.

· U weet muzikanten te enthousiasmeren en muzikaal uit te dagen, evenwel steeds binnen de mogelijkheden van de bezetting.

· U woont bij voorkeur in onze regio

AANBOD:

· U komt terecht in een levendige harmonie met gemotiveerde muzikanten. We bevinden ons in ere-afdeling.

· U kunt rekenen op een actief bestuur

· De repetities vinden plaats in de bovenzaal van Café Het Middenstandshuis te Wevelgem .

· Een gepaste vergoeding is in onderling overleg te bepalen

· U start bij voorkeur eind augustus /begin september

INTERESSE?

· Stuur uw cv en motivatie naar info@harmoniedeeendracht.be t.a.v. onze voorzitter, Luc Lannoy, en dit uiterlijk eind mei 2018.

· Bent u bij onze voorselectie, dan wordt u uitgenodigd op een gesprek.

· Blijft u geselecteerd na het gesprek, dan wordt u uitgenodigd op een proefrepetitie.

· U vindt deze vacature ook op www.harmoniedeeendracht.be

· Hebt u nog vragen, contacteer ons via mail of bel naar 32 495 225002 (secretaris Willem Claus)

DIRIGENT AD INTERIM: Hannes Vanlancker

Hannes Vanlancker (1987) startte zijn muziekstudies in het JMA Pro Musica Tielt bij Gilbert Hinnekint en Joris Bouckaert. Later studeerde hij aan de Academie voor Muziek en Woord te Tielt piano en hoorn. Hij volgde compositiestages bij Wim Henderickx en Diederik Glorieux in Neerpelt.

Hannes behaalde zijn master muziekpedagogie aan het Koninklijk Conservatorium van Antwerpen. Tijdens die opleiding volgde hij ook compositie bij Wim Henderickx en HaFaBra-directie bij Dirk De Caluwé, Steven Verhaert en Jan Hadermann. Later behaalde hij ook z’n masterdiploma HaFaBra-directie.

Naast het componeren was Hannes dirigent van jeugdharmonie The Young Ones Tielt, het Roeselaars Jeugdensemble, Concertharmonie Crescendo Bissegem, Koninklijke Harmonie De Verenigde Vrienden Hooglede-Gits en assistent-dirigent bij Koninklijk Koor en Orkest Zanglust Tielt.

Sinds 2016 is hij dirigent bij Concordia Kunst naar Vermogen Moorsele en sinds november 2017 ook bij het Wevelgems Harmonieorkest Concordia.

Hij is ook lid van de stuurgroep orkest Vlamo West-Vlaanderen, een adviesorgaan voor de Raad van Bestuur van Vlamo West-Vlaanderen.

Hannes is beroepshalve docent muziek in de leerroutes werkplekleren en afstandsonderwijs aan de VIVES hogeschool en muziekgraveur voor uitgeverij Hal Leonard MGB.

Onze dirigenten doorheen de geschiedenis:

Jan Neyrinck

van 1873 tot 1894