Dirigent

Pieter Meersseman

 

Sinds eind september 2018 is Pieter dirigent van de Koninklijke Harmonie De Eendracht Wevelgem.

 

Pieter studeerde aan het Koninklijk Vlaams Conservatorium van Antwerpen percussie-instrumenten. Al tijdens zijn studies kreeg Pieter de kans als freelance muzikant op te treden en was zo actief in o.a. Het Vlaams Radio-orkest, De Filharmonie, Het Orkest van de Koninklijke Muntschouwburg Brussel en het Kamerorkest voor  Vlaanderen, maar ook in de. hafabrawereld bij Brassband Willebroek, Metropole Brass Band en Festival Brassband. 

Hij speelt mee in The Golden Symphonic Orchestra, het vaste begeleidingsorkest van Helmut Lotti. 

 

Door van kindsbeen af met blaasmuziek actief bezig te zijn, groeide Pieters interesse om met deze meest beoefende tak van  de muziek iets te gaan doen. Zo vatte Pieter bij VLAMO (Vlaamse Amateur Muziek Organisatie) de directie-cursus aan in 2003, bij Luc Van Acker, die hij met Grote Onderscheiding afsloot in 2005. Om zich nog verder te vervolmaken in het dirigeren, ving hij in september 2005 hafa-directie studies aan bij Hardy Mertens aan het Conservatorium van Tilburg (NL). Pieter volgde onder meer directieworkshops bij Christopher Hogwood, Jan Segers, Philip Sparke, Jan Cober en Daniele Carnevali. Onder de impulsen van de Koninklijke Harmonie Ypriana, waar Pieter al jaren actief muzikant is, begon Pieter in 2002 te arrangeren voor harmonie en fanfare. 

 

In het verleden zwaaide Pieter reeds het dirigeerstokje bij de K.H. De Volksvreugd Proven, K.H. St.-Cecilia Beselare en de K.H. De Woudfanfare uit Houthulst. Momenteel heeft hij de muzikale leiding van de Wervikse Stadsharmonie (de fusie van Harmonie Onder Ons & De Grote Harmonie)

 

 

  

Onze dirigenten doorheen de geschiedenis:

Jan Neyrinck

van 1873 tot 1894

Albert Devreese

van 1894 tot 1914

Joseph Verthé

van 1919 tot 1952

Frédéric Vanackere

van 1952 tot 1965

Lucien Dekimpe

van 1966 tot 1982

Werner Vandamme

van 1982 tot 1984

Michiel Lietaert 

van 1984 tot 2018